Zonnepanelen blijken besmettelijk in Nederlandse straten - BT duurzaam
Menu

Zonnepanelen blijken besmettelijk in Nederlandse straten

Nederland klaar voor energietransitie

Bron: http://groenecourant.nl/zonne-energie/zonnepanelen-blijken-besmettelijk-nederlandse-straten/

Zonnepanelen blijken besmettelijk in Nederland. Bij 68 procent van de mensen die zegt zonnepanelen te willen kopen heeft de buren al zonnepanelen. Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Kien in opdracht van klimaatbureau HIER onder 1.009 respondenten van 18 jaar en ouder en met een koopwoning.

Woningeigenaren die geen buren met zonnepanelen hebben, blijken ook minder enthousiast over de panelen. Bij 64 procent van de mensen die geen zonnepanelen willen, hebben de buren ook geen zonnepanelen.

Mannen blijken een stuk gevoeliger te zijn voor zonnepanelen op het dak van de buren. Als de buren zonnepanelen hebben zegt 63 procent van de mannen ook zonnepanelen te willen. Bij vrouwen ligt dit percentage op 47 procent.

Energiebesparende maatregelen

Volgens Bart de Voogd van HIER zijn zonnepanelen vooral zo populair omdat ze spannender zijn dan bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen zoals isoleren, dubbel glas zetten of een hoogrendementsketel.

“Zonnepanelen zijn natuurlijk een heel zichtbare maatregel, die ook statusverhogend kunnen werken”, aldus De Voogd. Hij vindt wel dat mensen meer moeten denken aan het verminderen van het energieverbruik. “De meest duurzame energie is immers de energie die je niet gebruikt.”

Uit de peiling blijkt verder dat een tiende van de respondenten zonnepanelen op het eigen huis heeft. Bijna twee derde van de respondenten heeft op korte of lange termijn plannen om zonnepanelen aan te schaffen en ruim een kwart heeft geen zonnepanelen en wil ze ook niet.


Bron: groenecourant.nl
Datum: 11 december 2014

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl