Zonnepanelen kopen - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Zonnepanelen kopen

Waar je op moet letten

Zonnepanelen kopen - photo by http://www.flickr.com/photos/treslola/

Ben je van plan een zonnepanelen-installatie aan te schaffen? Dan is de keuze voor de zonnepanelen zelf belangrijk.

Als u een beetje op internet heeft rondgekeken, zult u al snel zien dat er vele verschillende merken en types zonnepanelen te koop zijn. Van goedkoper, tot duurder en van Europees fabrikaat tot Chinees fabrikaat.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Prijs zonnepanelen

Het eerste verschil tussen zonnepanelen is de prijs. De prijs kan belangrijk zijn, maar moet niet doorslaggevend zijn. Immers, een goedkoper paneel heeft vaak een mindere opbrengst, en daardoor wellicht een lager rendement. Gezien u een zonnepanelen-installatie meerdere jaren zult willen gebruiken, kan goedkoop zomaar duurkoop zijn.

Uitstraling zonnepanelen

Belangrijker is het verschil in uitstraling. Tenminste, als u de zonnepanelen na installatie kunt zien, wilt u wel dat het mooie panelen zijn. Zo gaat onze voorkeur bij een installatie op schuin dak, waarbij de panelen vaak in het zicht gemonteerd worden, uit naar een zogenaamd zwart of ‘Black’ zonnepaneel.

Worden de panelen uit het zicht gemonteerd? Dan is een zwart paneel wellicht overbodige luxe. Let wel op de verschillen tussen mono- en poly-panelen.

Levensduur

De normale levensduur van een zonnepaneel is gemiddeld zo’n 25 jaar. Voldoende lang genoeg dus om uw installatie terug te verdienen en een goed rendement te maken.

Rendement zonnepanelen

Het rendement bij de aanschaf van zonnepanelen is erg belangrijk. U kunt eenvoudig uitrekenen dat de meeste goedkope zonnepanelen eigenlijk duur in aanschaf zijn. Immers, wanneer een dergelijk paneel nu en in de toekomst een lager rendement heeft dan een duurder paneel, dan is dat zonde van de investering. Let ook op de fabrieksspecificatie voor het rendement, deze geeft vaak een verloop aan over hoe zich het rendement ten opzichte van de leeftijd van de zonnepanelen gedraagt.

BT Duurzame Installatietechniek gebruikt enkel de beste kwaliteit zonnepanelen, om zo een lange levensduur met maximale opbrengst te kunnen garanderen.

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl