Zonnepanelen installeren - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Zonnepanelen installeren

Een zonnepanelen-installatie, hoe gaat dat in zijn werk

Zonnepanelen installeren - Hoe gaan wij te werk bij een installatie

Het installeren van zonnepanelen kan een verstandige investering zijn. U heeft er op tv en het nieuws vast al veel over gehoord en wellicht heeft zelfs iemand in uw familie of kennissen-kring al een zonnepanelen-installatie op het dak staan. Zoniet, kijkt u dan nog eens goed rond in uw woonwijk, de kans is namelijk groot dat enkele huizen over zonnepanelen beschikken. Bij de ene wat duidelijker in beeld, bij de ander kan het wat meer weggewerkt zijn en dus minder opvallen (vaak bij plat dak het geval).

Welke stappen doorloop je bij het installeren van zonnepanelen?

Gefeliciteerd, je hebt (waarschijnlijk) de knoop doorgehakt en bent bereid te investeren in zonnepanelen. Maar hoe nu verder?

1. Begin bij het begin, is het überhaupt mogelijk om zonnepanelen te installeren bij u? Als u plat dak heeft en het dak ligt veel in de zon, dus niet belemmerd door hoge bomen of gebouwen, dan is uw huis geschikt. Heeft u een schuin dak, let dan ook op hoge bomen en gebouwen, maar kijk ook of de geschikte zijde goed op het zuiden ligt en dus veel zon pakt overdag.

2. Uw huis is dus geschikt voor een zonnepanelen-installatie. Nu de keuze maken voor een goede installateur, let daarbij vooral op de referenties en de klanttevredenheid daarbij. Ook is het fijn als de installateur veel ervaring heeft en niet te ver bij u vandaan woont. Dat maakt contact opnemen toch net even wat gemakkelijker.

3. Een goede installateur voor uw zonnepanelen gekozen? Dan komt deze in 9 van de 10 gevallen vrijblijvend bij u langs om de situatie op te nemen. Zo werken wij ook. Maar u kunt toch alvast wat huiswerk verrichten voordat wij langskomen.

Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van de omvormer. Heeft u hiervoor een plekje vrij op zolder? Ideaal. Omvormers zijn er in alle soorten en maten, maar bij een grote installatie hoort ook een wat forsere omvormer, deze moet wel een mooi plekje krijgen in huis (uit het zicht).

Hoe gaan wij te werk bij een installatie van zonnepanelen

Daarna kan de installateur aan het werk gaan en zal beginnen met bepalen waar de zonnepanelen geïnstalleerd worden en onder welke hoek. Op deze wijze haal je een optimaal rendement uit je investering in zonnepanelen.

Vervolgens wordt de positie van de omvormer bepaalt, en daarmee de route van de te installeren kabels. Van de zonnepanelen naar de omvormer, en van daaruit direct naar de meterkast. Wij hebben veel ervaring in de bouwwereld en kunnen daardoor perfect bepalen hoe we alles het beste wegwerken.

Wanneer dit bepaalt is, komt alles neer op een voorzichtige installatie van de panelen op uw dak, met daarvoor bestemde frames om alles degelijk te bevestigen.

Ook interesse in zonnepanelen op uw dak? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl