Warmtepompen - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Warmtepompen

Advies en installatie

zonnepanelen headimage

Simpel gezegd is een warmtepomp een apparaat dat bestaande warmte (uit bodem, oppervlaktewater/aquifer, buitenlucht, retour-/afvoerlucht) opwaardeert tot voldoende warmte om het huis of gebouw mee te verwarmen. Zo kan bodemwarmte van 10°C gebruikt worden om water van 40°C te verkrijgen voor vloer- of wandverwarming. In warme periodes kan het systeem ook gebruikt worden voor koeling van woning of gebouw.

Het omzetten van bijvoorbeeld een bodemtemperatuur naar hogere temperaturen vindt in drie stappen plaats:

1. Een vloeistof (koedemiddel), waarvan het kookpunt lager ligt dan de temperatuur van de omgeving, dient als transportmiddel van de warmte. Onder invloed van de warmte die bijvoorbeeld onttrokken wordt uit de bodem, verdampt de vloeistof;

2. De verdampte vloeistof wordt vervolgens samengedrukt door een compressor. Hierdoor stijgt de temperatuur van de damp;

3. De compressor verplaatst de damp via een expansie-ventiel naar een hoger drukgedeelte. Hier condenseert de damp tot een vloeistof. Bij deze overgang van damp naar vloeistof komt warmte vrij. De vrijkomende warmte wordt gebruikt voor het CV-systeem, omdat de temperatuur van de vloeistof nu hoger is dan bij de start van het proces. Vervolgens stroomt de vloeistof door de drijvende kracht van de compressor weer naar de verdamper, waar het proces weer van voren af aan begint.

BT Duurzame Installatietechniek BV is uw specialist op het het gebied van warmtepompsystemen, die met name binnen de particuliere woningbouw worden toegepast.

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl