Waarom zonnepanelen? - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Waarom zonnepanelen?

De zon als uw energiebron, een slimme keuze!

veld met zon - http://www.flickr.com/photos/dnet

Alle voordelen van zonnepanelen kort voor u op een rijtje:

  Een besparing op uw kosten; nu en in de toekomst

  Minder afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen

  Een goede investering; de investering verdient zich binnen een redelijke termijn terug

  Uw energievoorziening is milieuvriendelijk

  Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde van uw woning of bedrijfspand

  Een zonnepaneleninstallatie heeft nauwelijks onderhoud nodig

  Zonne-energie is overal toepasbaar, zolang er maar daglicht is.

Financieel aantrekkelijk

Met zonnepanelen bespaart u direct geld op uw energierekening. De zonne-energie die u zelf produceert hoeft u niet in te kopen. Dit maakt u minder afhankelijk van energiebedrijven en van de jaarlijkse prijsstijgingen van elektriciteit. Het is zonder twijfel een goede investering, mede doordat de terugverdientijd veel korter is dan de levensduur van de producten. Zelfs zonder subsidies is het aantrekkelijk om te investeren in uw eigen zonnecentrale van zonnepanelen. Het gemiddelde rendement van uw investering is 8 – 12 %. Mede doordat de energieprijs de afgelopen 10 jaar gemiddeld met 7% per jaar is gestegen en het er naar uit ziet dat deze stijgende lijn de komende jaren zal worden voortgezet. Ga naar de calculator om snel een inzicht te krijgen van wat zonnepanelen voor u kunnen opleveren.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Door het gebruik van zonnepanelen levert u persoonlijk een bijdrage aan een vermindering van de CO2-uitstoot, een besparing op het verbruik van fossiele brandstoffen en een grotere onafhankelijkheid van energiecentrales. Daarnaast is er reeds meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van zonne-energie. Het is een schone energiebron die geen maatschappelijke nadelen heeft, zoals veel andere duurzame bronnen. Zonnepanelen zijn dus een duurzame investering. Met de aanschaf van zonnepanelen levert u zelf een positieve bijdrage aan het milieu.

Waardestijging van uw woning of bedrijfspand

Zonnepanelen hebben een positief effect op de waarde of het waarde behoud van uw woning of bedrijfspand. De waardevermeerdering kan oplopen tot boven de aankoopprijs van uw installatie. Daarnaast heeft de zonnepaneleninstallatie een positieve invloed op het energielabel van uw woning. Omdat het een woningverbetering is, is de rente voor u fiscaal aftrekbaar wanneer deze is ondergebracht in een hypotheek. Ook voor de eventuele verkoop van uw woning of bedrijfspand heeft het voordelen, een woning of bedrijfspand dat zijn eigen energie produceert is uiteraard een extra pluspunt!

Onderhoud

Een zonnepaneleninstallatie heeft weinig onderhoud nodig. De zonnepanelen zijn voorzien van een zelfreinigende coating, zodat bladeren en eventueel vuil met een regenbui van de panelen afspoelen. Om een optimaal rendement te behouden en om er zeker van te zijn dat de installatie nog naar behoren werkt, is het aan te raden van tijd tot tijd (meestal één keer per jaar) een controle te laten uitvoeren. Het onderhoud is gemakkelijk zelf te beheren of kunt u onderbrengen in het serviceplan van BT Duurzame Installatietechniek.

Overal toepasbaar met zonlicht

Bij ons Noord-Europese weer wordt niet direct gedacht aan het gebruik van zonnepanelen. Dit is echter een verkeerde aanname want voor de werking van zonnepanelen is daglicht voldoende. Dus ook als het bewolkt is, werkt een zonnepaneleninstallatie. De hoeveelheid instralend zonlicht bepaalt een gedeelte van de opbrengst van de energie, maar er zijn ook nog andere factoren zoals windrichting, hellingshoek en temperatuur die het rendement bepalen. Om u een beeld te geven: aan de Franse Rivièra, waar veel minder bewolking is, en een gemiddelde hogere temperatuur levert de zon maar slechts 1,25 keer zoveel energie als in Nederland. Om u een goed advies te kunnen geven komen wij altijd een opname doen van de situatie. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Wist u dat…

zonnepanelen zonder vergunning mogen worden geïnstalleerd? Woont u in een pand dat onder monumentenzorg valt of een beschermd dorpsgezicht heeft, vraag dan bij uw lokale overheid wat de beperkingen zijn.

  zonnepanelen op uw woonhuisverzekering kunnen worden meeverzekerd? Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsadviseur.

  de financiering van een zonnepaneleninstallatie kan worden meegenomen in een hypothecaire lening. In dat geval betaalt de fiscus mee aan de installatie (renteaftrek).

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl