Rekenvoorbeeld zonnepanelen zakelijk - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Rekenvoorbeeld zonnepanelen zakelijk

Een heldere uitleg

bedrijfspand met zonnepanelen - http://www.flickr.com/photos/la-citta-vita/

Drukkerij de Post gaat voor zonne-energie.

Piet Janssen, directeur van drukkerij de Post, zag de energiekosten van zijn bedrijf enorm stijgen waardoor hij op zoek ging naar een bron van duurzame energie. Na een uitvoerig onderzoek van de prestaties, kosten en opbrengsten van verschillende soorten duurzame energieproducten, besloot dhr. Janssen om te investeren in zonnepanelen.

Het bedrijf beschikt over een platdak met bitumen dakbedekking met een oppervlakte van 500 m2 (20 x 25 m1.) Het jaarlijks elektriciteitsverbruik van de drukkerij is ongeveer 22.000kWh. Voor het opwekken van het eigen energieverbruik heeft men 105 zonnepanelen nodig van 245 Wp, opgesteld naar het zuiden onder een hellingshoek van 30 graden.

De zonnepaneleninstallatie, volledig geïnstalleerd op het platte dak, kost €43.450,-, exclusief BTW. Met het gebruik van de fiscale voordelen van de Energie- investeringsaftrek (EIA) is de terugverdientijd van de investering 6 jaar.

De verwachtte levensduur van het PV-systeem is 25 – 30 jaar. De energieprijs is de afgelopen 10 jaar met gemiddeld 7% per jaar gestegen. De verwachting is dat deze stijging de komende jaren zal aanhouden. Met die gegevens heeft de investering een rendement van 12 % per jaar.

Om het PV-systeem te controleren en te bewaken wordt deze gekoppeld aan een online monitoringsysteem . Hierdoor wordt het PV-systeem extern gecontroleerd en heeft men ten alle tijden inzicht in de prestaties van de zonnepanelen. Tevens kan Dhr. Janssen hiermee aan zijn klanten laten zien dat het bedrijf zijn eigen duurzame energie produceert.

Door gebruik te maken van het serviceplan van BT Duurzame Installatietechniek kan Drukkerij de Post de aankomende 25 jaar zonder zorgen genieten van hun eigen geproduceerde energie.

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl