Ledverlichting - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Ledverlichting

Advies en installatie van ledverlichting

zonnepanelen headimage

Ledverlichting wordt thuis steeds vaker toegepast en ook het bedrijfsleven zal de komende jaren een behoorlijke inhaalslag gaan maken op dit gebied. Dit heeft te maken met het feit dat ledlampen steeds efficiënter en betaalbaarder worden, waardoor vervanging van verouderde bedrijfsverlichting interessanter wordt. Ook is de bewustwording toegenomen met betrekking tot het energiegebruik, waardoor er meer vraag is naar duurzame verlichting.

 

Voordelen van ledverlichting
In het volgende overzicht hebben wij de belangrijkste voordelen van ledverlichting ten opzichte van spaarlampen, tl-lampen, halogeenlampen of gloeilampen beschreven. Zoals u zult zien zijn ledlampen een goed en betaalbaar alternatief geworden voor andere verlichtingstechnieken.

1. Ledlampen zijn energiezuiniger

Ledlampen gaan zeer zuinig met energie om, waardoor de verhouding tussen de totale hoeveelheid zichtbaar licht (lumen) en watt hoog is. In vergelijking met gloeilampen en halogeenlampen zijn ledlampen ongeveer 80 tot 90% efficiënter of zuiniger. In vergelijking met spaarlampen is dit minder, maar ook dan kunt u nog steeds ongeveer 30 tot 40% aan energiekosten besparen. Aangezien een gemiddeld huishouden ongeveer 14% van de elektriciteit voor verlichting gebruikt, kan men door middel van ledlampen veel geld besparen. Voor bedrijven is dit percentage overigens vaak nog veel hoger.

2. Ledlampen gaan langer mee

Ledlampen zijn in de aanschaf meestal duurder dan andere lampen. Door naast het stroomverbruik ook op de levensduur te letten, zult u echter zien dat u in veel gevallen toch goedkoper uit bent met ledlampen. De geschatte levensduur van ledlampen ligt tussen de 20.000 en 50.000 branduren. Omdat deze schattingen dusdanig uiteenlopen gaat BT Duurzame Installatietechniek altijd uit van een levensduur van 20.000 branduren. Daarmee is de levensduur van ledlampen vele malen langer dan die van andere verlichting. Een gloeilamp gaat namelijk maar zo’n 1000 branduren mee, een halogeenlamp ongeveer 2000 tot 3000 branduren en een spaarlamp gemiddeld 7000 branduren.
Door de lange levensduur van ledlampen hoeven ze minder vaak vervangen te worden. Hierdoor bent u minder tijd kwijt met het vervangen van uw verlichting of heeft u minder onderhouds- of installatiekosten als derden dit voor u doen.

3. Ledlampen zijn stevig.

Traditionele gloeilampen en halogeenlampen zijn meestal niet bestand tegen trillen en schokken. De gloeidraad in een gloeilamp is bijvoorbeeld een redelijk gevoelig onderdeel, die relatief snel stuk gaat. In tegenstelling tot oudere verlichtingstechnieken is een ledlamp vrijwel onbreekbaar, schokbestendig en bestand tegen zeer lage temperaturen. Bovendien worden de gevoelige onderdelen in een led beschermd door een behuizing van epoxyhars.

4. Ledlampen geven direct licht

In tegenstelling tot een spaarlamp of een tl-lamp geeft een ledlamp onmiddellijk licht op vol vermogen. Dat kan makkelijk zijn in ruimten waar je direct licht wilt hebben, zoals in de badkamer, kelder of gangkast.

5. Ledlampen zijn verkrijgbaar in warm wit licht

Een veelgehoorde opmerking over ledverlichting is dat deze “koud” van kleur is en daardoor als niet gezellig wordt ervaren. Meestal heeft dit licht een enigszins blauwe of groene gloed. Deze opmerking is begrijpelijk, omdat dit ten tijde van de eerste generatie ledlampen inderdaad zo geweest is en nog steeds voor kan komen bij ledlampen van slechte kwaliteit. Tegenwoordig zijn er echter verscheidene kwalitatieve ledlampen verkrijgbaar, die dezelfde warme sfeer creëren als conventionele verlichting.

6. Ledlampen worden minder warm

Een ledlamp zet stroom efficiënt om in licht en nauwelijks in warmte. Hierdoor blijft een ledlamp veel koeler in vergelijking met bijvoorbeeld een gloeilamp of een halogeenlamp. Je hand verbranden aan een hete lamp behoort met ledverlichting tot de verleden tijd. Daarnaast  wordt het risico op brand een stuk lager, als u voor ledverlichting kiest.

7. Ledlampen zijn milieuvriendelijker

De productie van energiezuinige lampen kost iets meer energie dan die van gloeilampen. Maar door de lange levensduur en het feit dat er minder energie nodig is om een ledlamp te laten branden, is de milieubelasting toch aanzienlijk lager. Bovendien dient men spaarlampen en tl-lampen gescheiden in te leveren, omdat er een hoeveelheid kwik in zit. Deze stof is zeer giftig en kan vrijkomen bij het breken van een van deze lampensoorten. Een ledlamp is gebaseerd op een andere verlichtingstechniek, waarvoor geen kwik benodigd is.

8. Ledlampen hebben geen ultraviolette of infrarode straling

Doordat ledlampen geen ultraviolet of infrarood licht uitstralen kunnen ledlampen veilig worden gebruikt in of op kleding en voor de verlichting van kunstwerken in musea.

9. Ledlampen zijn veelzijdig

Ledverlichting kent veel minder beperkingen met betrekking tot de toepassing, de kleur of het ontwerp dan andere verlichtingstechnieken. Het is dan ook niet vreemd dat ledverlichting voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt en dat de lampen inmiddels voor allerlei fittingen en armaturen verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn er tegenwoordig leds met drie (of meer) kleuren op de markt. Deze zogenaamde RGB-ledlampen bevatten een rode, een groene en (meestal twee) blauwe dioden. Met deze primaire kleuren is additieve kleurmening mogelijk en kunnen alle kleuren van het spectrum worden samengesteld. Zulke leds worden onder andere toegepast in grote lichtkranten, beeldschermen en in bepaalde designmeubelen.

Werkwijze
Door uw oude verlichting te vervangen door ledlampen kunt u eenvoudig op uw energiekosten besparen. Afhankelijk van uw oude verlichting kunt u een energiekostenbesparing van minstens 30% tot maximaal 90% verwachten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot ledverlichting? Neem dan vrijblijvend contact op met BT Duurzame Installatietechniek.
Op basis van een programma van eisen, waarin we uw wensen inventariseren, en een inspectie bij u op locatie, zal BT Duurzame Installatietechniek een verlichtingsplan opstellen. Daaruit zal onder andere duidelijk worden welke lampen en onderdelen vervangen dienen te worden, hoeveel u zult gaan besparen en wat de materiaal- en installatiekosten bedragen. Nieuwe lampen en toebehoren worden uiteraard gezamenlijk geselecteerd op basis van uw wensen.

Grotere verlichtingsprojecten
Bent u hier uit naam van een bedrijf, een vereniging van eigenaren of een woningcorporatie? Neem ook dan gerust contact met ons op. Wij hebben namelijk veel ervaring met grotere verlichtingsprojecten voor de particuliere en zakelijke markt.
Kiezen voor ledverlichting levert uw bedrijf of organisatie vrijwel altijd een behoorlijke kostenbesparing op, die in verhouding vaak groter zal zijn dan bij een ingreep van bijvoorbeeld een woning. Dat komt omdat verlichting in bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, bedrijfshallen en parkeergarages vele uren per dag aan staan.

Productassortiment
BT Duurzame Installatietechniek levert en installeert ledverlichting voor binnen en buiten. Wij werken altijd op basis van de beste producten, waarbij wij de prijs-kwaliteitverhouding nauwlettend in de gaten houden. Op die manier kunt u optimaal genieten van ledverlichting en zorgen we samen voor het milieu en voor een mooie besparing van de kosten.

Door onze ervaring met ledverlichting installeren wij momenteel veel lampen van het merk Tronix. Tronix is een Nederlands bedrijf dat al meer dan 18 jaar ervaring heeft met verlichting voor de professionele markt. Tronix was betrokken bij de eerst stappen die gezet werden voor de ontwikkeling van ledverlichting. Dit bedrijf biedt ledlampen aan, die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en scherpe prijs.

Bent u naar iets op zoek of heeft u vragen? Laat het ons dan weten via info@btduurzaam.nl of vul het onderstaande contactformulier in, zodat we u kunnen helpen.

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl