Laadpalen en oplaadpunten - Zonnepanelen in uw regio - BT duurzaam
Menu

Laadpalen en oplaadpunten

Advies en installatie

zonnepanelen headimage

Heeft u een elektrische auto of bent u van plan er binnenkort een aan te schaffen? Dan heeft u een laadpaal of oplaadpunt nodig, waarmee u uw auto kunt opladen. BT Duurzame Installatietechniek kan u helpen bij het selecteren, aanschaffen en installeren van een laadpaal of oplaadpunt, zodat deze perfect aansluit bij uw situatie en auto.

Weet u exact welke laadpaal of welk oplaadpunt u wilt, maar wilt u alleen de installatie uitbesteden? Ook dan kunt u contact opnemen met BT Duurzame Installatietechniek, zodat wij u een passende aanbieding kunnen doen.

Openbaar opladen
Als bezitter van een elektrische auto kunt u ervoor kiezen om uw auto op te laden bij een openbaar oplaadpunt. U heeft in dat geval (meestal) een speciale laadpas nodig, die u ontvangt nadat u zich heeft aangemeld bij een bepaalde aanbieder. Aanbieders van laadpassen zijn onder andere ANWB, DIC Laadsystemen, EcoGo, Ecotap, Eneco, Essent, EV-Box, Flow charging, Greenflux, MisterGreen, Movenience, Nuon, PlugSurfing, Radiuz, Travelcard en The New Motion. Fastned, een andere aanbieder van openbaar opladen, maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde app, waarmee gebruikers hun elektrische auto kunnen opladen. Door middel van deze app kunnen gebruikers hun laadsessies bekijken en worden laadsessies afgerekend.

Thuis en op kantoor opladen
De afstand tot een oplaadpunt en de beschikbaarheid kunnen een nadeel zijn van openbaar opladen. Dit kunnen redenen zijn om uw eigen installatie aan te schaffen, waardoor u ten alle tijden beschikt over een oplaadpunt in de buurt of zelfs thuis.
Ook op het werk kan het makkelijk zijn om een oplaadpunt te hebben. Met behulp van een oplaadpunt kunt uw medewerkers, bezoekers en klanten met een elektrische auto ontvangen en versnelt u indirect de overstap naar duurzamere vervoermiddelen.

De mogelijkheden
Er zijn meerdere opties om u elektrische auto op te laden. Er zijn oplaadpunten met één of meerdere vaste kabels en oplaadpunten met één of meerdere wandcontactdozen (of sockets) verkrijgbaar, elk met specifieke eigenschappen. Daarnaast zijn er oplaadpunten verkrijgbaar die door middel van een laadpassysteem opereren, zijn sommige oplaadpunten uit te breiden met een verbruiksmanager en kunnen verscheidene typen aan een wand of muur worden bevestigd.

Laadpalen met een vaste kabel
De laadpalen met een vaste kabel zijn verkrijgbaar met een type 1 of type 2 aansluitstekker. BT Duurzame Installatietechniek weet precies welke aansluitstekker voor uw auto geschikt is en helpt u graag met het maken van een keuze. Het type stekker dat u nodig heeft is namelijk afhankelijk van het merk en het type van uw elektrische auto. Het voordeel van laadpalen met een vaste kabel is dat u geen losse kabel hoeft te gebruiken of mee te nemen. Dit scheelt u wat tijd, omdat u geen kabel uit uw kofferbak hoeft te halen en u bespaart uzelf vieze handen bij slecht weer. Het nadeel van het gebruik van een laadpaal met een vaste kabel is dat u bepaalde automerken en autotypes uitsluit van de mogelijkheid op te laden. Dat heeft te maken met het type stekker dat aan de kabel bevestigd is.
Deze laadpalen kunnen geleverd worden met één of met twee vaste kabels. Daardoor wordt het mogelijk om twee auto’s gelijktijdig op te laden, hetgeen bijvoorbeeld makkelijk is op het werk of wanneer u in het bezit bent van twee elektrische auto’s. Anderzijds kiest men veelal voor een laadpaal met één vaste kabel, wanneer het niet nodig is dat andere elektrische rijders van uw oplaadpunt gebruik maken.

Laadpalen met een wandcontactdoos
Een laadpaal met wandcontactdoos (of socket) heeft geen vaste kabel en stelt u in staat om uw eigen kabel met aansluitstekker aan te sluiten. Dit is een veelgebruikte optie als u niet alleen uzelf, maar ook anderen de mogelijkheid wilt bieden om van het oplaadpunt gebruik te maken. Om deze reden kiezen zakelijke gebruikers vaak voor een laadpaal met wandcontactdoos. Dit type laadpaal is tevens beschikbaar met twee wandcontactdozen, zodat twee elektrische auto’s gelijktijdig opgeladen kunnen worden.

Laadpassysteem
Verschillende laadpalen kunnen worden uitgerust met een laadpassysteem. Met behulp van dit systeem stelt u bezoekers of klanten in de gelegenheid om hun elektrische auto op te laden door middel van (te activeren) pasjes. Op deze manier weet u precies wie gebruik maakt van een oplaadpunt. Het systeem registreert het stroomverbruik van de betreffende pasgebruiker(s) en stelt u in staat om de geleverde stroom al dan niet te verrekenen.

Wandladers
Wilt u een oplaadpunt in uw garage of ergens anders in huis? Ook dat is mogelijk. Er zijn namelijk verschillende oplaadpunten die aan een wand of muur te bevestigen zijn. U kunt in dat geval kiezen voor een vaste kabel of voor een socket-aansluiting, afhankelijk van wat u prettig vindt.

EV-BOX BT zonne-energieEV-BOX
Wij installeren laadstations van het Nederlandse merk EV-BOX. Deze toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van oplaadstations voor (semi)elektrische auto’s is opgericht in 2009 en is vanaf het eerste uur actief in deze markt. De EV-Box laadstations hebben een modern uiterlijk en zijn te gebruiken in openbare ruimtes en op privéterreinen, zowel binnen als buiten. De EV-Box wordt gefabriceerd en geassembleerd in Nederland met behulp van de modernste machines en technieken. Door de uitstekende automatische procesbeheersing bent u gegarandeerd van de hoogste kwaliteit.
EV-BOX laadstations zijn verkrijgbaar als wandmodel, paalmodel, beugelmodel en als laadzuil. Daarnaast zijn de laadstation optioneel uit te breiden met modules voor toegangscontrole, transactiegegevens en facturatie.

Particuliere en zakelijke klanten
Wij leveren en installeren laadpalen, draagbare laadstations, laadkabels en aanverwante producten aan particulieren en bedrijven. BT Duurzame Installatietechniek heeft ruime ervaring met het installeren van laadpalen en oplaadpunten in privé en semi-openbare omgevingen. Wij helpen u graag bij het vinden van een geschikte oplossing, zowel voor thuis als op het werk.

Zonnepanelen
Lijkt het u niet fantastisch als uw elektrische auto op uw eigen opgewekte energie zou rijden? Met behulp van een set zonnepanelen op het dak van uw woning  of op het dak van uw bedrijf wordt elektrisch rijden nog goedkoper, namelijk slechts 0,11 cent per kWh in plaats van 0,23 cent per kWh.
Zonnepanelen en een elektrisch oplaadpunt zijn een ideale combinatie, waarmee u niet alleen het milieu ontziet, maar ook onafhankelijker bent van de energie- en brandstofleveranciers.

 

 

BT Duurzame Installatietechniek geeft u graag uitgebreid advies over de mogelijkheden met betrekking tot het opladen van uw elektrische auto, al dan niet in combinatie met andere energiebesparende of energieopwekkende toepassingen. BT Duurzame Installatietechniek selecteert samen met u de beste oplossing en kan deze bij u installeren, zodat u helemaal voorbereid bent voor het elektrische rijden.

Wilt u meer weten?

Projecten

Neem een kijkje naar ons werk:
BT Duurzame Installatietechniek B.V. Biestkampweg 27 5249 JZ Rosmalen Postbus 364
5240 AJ Rosmalen 06-41454444 073-8222157 info@btduurzaam.nl